enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

TFF’de seçim günü

TFF’de seçim günü
Samsun Reklam Ajansı
18 Temmuz 2024 09:24
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı bugün seçiliyor. Seçimde Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu bugün belli olacak. Geride kalan sezon devam ederken kulüplerden gelen baskıyla olağanüstü genel kurul kararı alan mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu iki aday olarak öne çıkıyor.

Gerekli 65 imzayı toplamasına rağmen tehdit edildiğini belirterek adaylıktan çekildiğini açıklayan Servet Yardımcı’nın ise seçime girmesi beklenmiyor. Seçime katılacak isimlerin daha önce topladıkları 65 ıslak imzalı (delege sayısının 5’te1’i) dilekçeyi genel kurul divanına sunması gerekecek.

Bu şartları sağlayacak yeni bir aday da çıkabilir. TFF Olağan Mali Genel Kurul’unun da yapılacağı toplantı Ankara’daki JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayacak. Bugünkü toplantı için salt çoğunluk olan 161 delege aranacak.

Büyükekşi başkanlığındaki 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri de ibraya sunulacak. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027’ye kadar görev yapacak.

TFF seçimine katılımın düşük kalması beklenirken Galatasaray, Başakşehir, Gaziantep, Konyaspor, Kayserispor, Rizespor, Alanyaspor, Antalyaspor, Göztepe, Eyüpspor ve Bodrumspor’un Büyükekşi’yi destekleyeceği kulislerde konuşuluyor. Trabzonspor, Adana Demirspor ve Sivasspor Hacıosmanoğlu’nun yanında. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin protesto için çekimser kalması ya da oy vermeme gibi bir durum olabileceği aktarıldı. Büyükekşi yönetiminden rahatsızlık duyan Samsunspor’un ise seçimde nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Öte yandan ibra oylamasına tepki olarak ret oyunun artabileceği konuşuluyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.