enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C

Usta’dan asgari ücret tepkisi

Usta’dan asgari ücret tepkisi
Samsun Reklam Ajansı
13 Aralık 2023 21:42
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, asgari ücrete yılda bir kez zam kararını eleştirdi ve partisinin asgari ücret teklifini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılında asgari ücrete yalnızca bir kez zam yapılacağını açıklamıştı. 2022 ve 2023’te iki kez zam gelen asgari ücret için verilen bu karar tepki çekmişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, asgari ücrete yılda bir kez zam kararını eleştirdi ve partisinin asgari ücret teklifini açıkladı.

Asgari ücrete yılda 4 kez zam gelmesi gerektiğini söyleyen Usta, asgari ücret tutarının ocak ayı için en az 17 bin, temmuz ayı için de en az 20 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi. Usta şunları kaydetti:

“Başlangıçta çalışma bakanının, daha sonra Cumhurbaşkanı’nın asgari ücretin yılda bir defa belirlenebileceğine ilişkin bir açıklaması oldu. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür maaş ücret ayarlamalarının daha sık yapılması söz konusudur. Hızlı bir enflasyon var, refah kaybı oluşmasın diye. Biz ‘2 yetmez bu 4 olmalı’ derken, bunun bir kez yapılmasının nedenini anlamak mümkün değil. İYİ Parti olarak asgari ücret için hesaplamalarımızı ve çalışmalarımızı yaptık. Bu doğrultuda hem iş vereni hem de çalışanı koruyacak şekilde uygun olan asgari ücret tutarı; ocak ayı için en az 17 bin, temmuz ayı için de en az 20 bin 500 liradır”

Usta’dan asgari ücret tepkisi

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.