enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Yaban hayatına SBB koruması

Yaban hayatına SBB koruması
Samsun Reklam Ajansı
14 Haziran 2024 11:08
A+
A-

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi yeniden hizmet vermeye başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde kurulan Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi, yeniden hizmete açıldı. Kliniğin ilk misafirleri ise kanadı kırılan Peçeli Baykuş, kanadı kırık bir karga ve bakıma muhtaç baykuş yavruları oldu. Klinikte gerekli müdahaleleri yapılan kuşlar büyükşehir şefkatiyle sağlığına kavuşup tedavilerinin ardından yeniden özgürce uçabilecek.

Avcılar tarafından yaralanan ya da göç esnasında yorgun kuşlar başta olmak üzere tüm yabani hayvanlara hizmet verecek klinik, her türlü müdahaleye yanıt verebilecek standartta hazırlandı. Klinikte ayrıca yavru kuşların bakımı da yapılacak. Hayvanlar tedavi ve bakım sürecinin ardından yeniden doğal ortamlarına salınacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimiz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Çok sayıda kuş türünün yanı sıra yılkı atları ve mandalar gibi birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Hayvan popülasyonunun varlığını koruması çok önemli. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti de sahip olduğu kuş ve hayvan popülasyonu ile şehrinizin en önemli unsurlarından biri. Bu nedenle Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitemiz burada yer alıyor. Hem göçmen kuşlar hem de tüm yabani hayvanlar için önemli bir işleve sahip kliniğimiz hizmette. Tüm hayvanlar, Büyükşehir şefkatiyle yeniden şifa bulacak” diye konuştu.

TÜM YABAN HAYVANLARINA TEDAVİ

Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nde görevli Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, “Burası çok önemli bir merkez. Tüm kuşların ve hayvanların tedavisini yapabilecek donanıma sahip kliniğimiz. Şu anda kanadı kırık halde bulunup getirilen Peçeli Baykuş’un tedavisini yaptık. Çok yakında yeniden uçmaya başlayacak. Yine bir karganın tedavisi yapıldı. Yavru baykuşlar var. Onların beslenmesini sağlıyoruz. Büyüdüklerinde onları da doğaya salacağız. Hastalarımızın yüzde 90’ını kuşlar oluşturuyor. Ama onun dışında tüm yaban hayvanlarını da kliniğimizde tedavi ediyoruz” dedi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.