enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0641
EURO
37,9973
ALTIN
2.820,09
BIST
9.967,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
24°C
Samsun
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Yağmurlu
25°C

Yetkililer üretim rekoru diyor, market tersini söylüyor!

Yetkililer üretim rekoru diyor, market tersini söylüyor!
Samsun Reklam Ajansı
10 Şubat 2022 10:52
A+
A-

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Bakanlığımız bakliyat politikaları ve TMO’nun 2018 yılından itibaren bakliyata alım garantisi vermesi sayesinde nohut ve yeşil mercimek üretimimiz rekor seviyelere çıkmıştır” dedi.

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Dünya Bakliyat Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda bakliyatın dünyada 2 milyardan fazla insanın beslenmesinde önemli rolü bulunduğunu belirtti.

ÜRETİMDE REKOR

Güldal, “2018 yılında ülkemizde nohut ve yeşil mercimek üretiminde bir önceki seneye oranla ciddi bir artış yaşanması üzerine 24 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 192 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurumumuz 25 yıl aradan sonra tekrar bakliyat alımı ile görevlendirilmiştir. Üreticilerimizden aldığı bakliyatları ise piyasa durumuna göre toptan veya perakende şekilde halkımızın hizmetine sunmaktadır. Nohut ve yeşil mercimek üretimimiz rekor seviyelere çıkmıştır. 2018 ve 2019 yıllarında nohut ekim alanlarımız yüzde 32, yeşil mercimek ekim alanlarımız yüzde 72 arttı. Üretimimiz ise 2019 yılında 2017 yılına göre nohutta yüzde 34 artışla 630 bin tona, yeşil mercimekte yüzde 45 artışla 44 bin tona yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

KİLOSU 30 LİRA

Güldal, nohut ve yeşil mercimek üretiminin rekor seviyeye çıktığını söylerken, marketlerde bu ürünler cep yakıyor. Marketlerde nohutun kilosu 25, yeşil mercimeğin kilosu ise 30 liradan satılıyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.