enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Zirveden sonuç çıkmadı!

Zirveden sonuç çıkmadı!
Samsun Reklam Ajansı
10 Mart 2022 13:17
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle Rus ve Ukraynalı mevkidaşları Kuleba ile Lavrov Antalya’da bir araya geldi. Kritik görüşmelerden net bir sonuç çıkmazken, taraflar toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

SİVİLLERİN DURUMUNU KONUŞTUK

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, “Bugünkü Ukrayna krizinin temelinde yatan sorunların çözümüne yönelik her girişimi destekleriz. Bu temaslar sonucunda bir katma değer elde etmek gerekir. Özellikle Ukraynalı meslektaşlarımız tarafından -ki bunu sürekli yapıyorlar- herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunun yanlış bir yere sapması için kullanılmamasını istiyoruz. Bugünkü görüşmemiz sonucunda şu anlaşıldı, aslında müzakerenin yerini alacak hiçbir şey yoktur. Biz genel olarak Türk arkadaşlarımızın inisiyatifi ile özellikle insani konuları ele aldık ve askeri birliklerimizin sivillerin zarar görmemesi için ne tür tedbir aldıklarını açıklamaya çalıştık. Siviller aslında gönüllü taburlar tarafından kullanılıyor, aynı zamanda bölgesel savunma güçleri denen gruplar tarafından kalkan olarak kullanılıyor. Rusya Savunma Bakanlığı günde birkaç kez bu konuda bildiriler sunuyor. Biz aynı zamanda Rusya tarafının günlük olarak insani koridor açılması önerisini tekrarladık, bu önerimiz hala geçerli. Ve güzergahlar aslında durumu kontrol edenler tarafından belirleniyor. Sivillerin çıkabilmesi amaçlanıyor. Meslektaşlarımıza şunu hatırlatmak istedik, Belarus’ta yapılan son müzakerelerde, Rus tarafı kendi mülazalarını ayrıntılı bir şekilde sundu. Ukrayna tarafı da Kiev’de yapılan temaslar sonucunda en kısa sürede cevap vereceğini belirtti. Belarus’ta yapılan müzakerelerin sonuç vermesini istiyoruz. Ukrayna krizinin topluca bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bütün tarafların çıkarlarının ele alınarak Avrupa ülkelerinin görüşlerinin de dikkate alınarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

LAVROV KARARLI TAVIR GÖSTERMEDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise, “Lavrov geleneksel söylemlerine sadık kaldı. Yine böyle bir formatta buluşmada mutabık kaldım, çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşabiliriz. Lavrov insani koridor için kararlı bir tavır sergilemedi. Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik. Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rusya’nın talepleri teslimiyet listesi gibi. Edindiğim izlenime göre Rusya şu an bir ateşkes ilan edecek bir durumda değil” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.